Βάδησε καλά , ζήσε καλύτερα!

Ποδολογία

Φροντίζω τα πόδια μου προλαμβάνω καταστάσεις

Περιποίηση - φροντίδα

Ελέγχουμε τα πόδια, τα πελματα και τα νύχια και προσπαθούμε να εντοπίσουμε τυχόν προβλήματα η παθήσεις. Ένα μασάζ στα πόδια και στα πέλματα με τη χρήση των κατάλληλων προϊόντων θα σας ανακουφίσει και θα σας κάνει να ξεχάσετε την κούραση. Τι ακριβώς θα έχετε με την περιποίηση και την φροντίδα των ποδιών σας;
 • ποδοσκόπηση
 • έλεγχο πέλματος
 • έλεγχο νυχιών
 • έλεγχο δέρματος για μυκητιάσεις
 • έλεγχο νυχιών για μυκητιάσεις
 • απολέπιση
 • αφαίρεση νεκρών κυττάρων και σκληρύνσεων
 • μασάζ πέλματος και δακτύλων
Image
Image
Image
εικόνα για περιποίηση ποδιών vimaplus
εικόνα ποδιού με κάλους και τύλους vimaplus

Θεραπεία κάλων / τύλων

Κάλοι / Τύλοι

Οι κάλοι των ποδιών είναι ο σχηματισμός τοπικών σκληρύνσεων στα πόδια. Οι κάλοι / τύλοι δημιουργούνται ως αντίδραση(άμυνα) όταν περιοχές στα πόδια μας λαμβάνουν συνεχή πίεση και καταπόνηση. Μοιάζουν με κυκλικά, σκληρά εξογκώματα με κιτρινωπή εμφάνιση. Είναι αρκετά επώδυνοι λόγω της πίεσης του πυρήνα του κάλου στα νεύρα που διασχίζουν το κάτω μέρος του δέρματος.
Οι κάλοι και οι σκληρύνσεις μπορεί να προκληθούν από διάφορα αιτία, όπως:
- παθολογικές παθήσεις (πχ αρθρίτιδες)
- τραυματισμούς ή κακώσεις
- ορθοστασία - ταλαιπωρία των ποδιών 
- ακατάλληλα υποδήματα (ψηλοτάκουνα, στενά ή λανθασμένης εφαρμογής)
Είδη κάλων / τύλων
Οι κάλοι μπορεί να εμφανιστούν τόσο στο πέλμα όσο και στα σημεία των αρθρώσεων ή κάτω από το νύχι.
 1. Σκληρός κάλος / τύλος: δημιουργείται συνήθως στην επιφάνεια του πέλματος του ποδιού και στην επάνω πλευρά ή την άκρη των δακτύλων.
 2. Μαλακός κάλος / τύλος Μεσοδακτύλιοι κάλοι: Είναι αρκετά επώδυνοι. Βρίσκονται ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών, συνήθως μεταξύ 4ου και 5ου δακτύλου, με ορατό κεντρικό πυρήνα που έχει ως αποτέλεσμα να πιέζει βαθιά μέσα στο χόριο προκαλώντας πόνο και φλεγμονή. Ο τύλος αυτός είναι λευκός και μαλακός λόγω των υγρών συνθηκών που επικρατούν ανάμεσα στα δάχτυλα.
 3. Αγγειακός και νευροαγγειακός τύλος: Περιπτώσεις όπου αγγεία ή νεύρα διαπερνούν τη σκλήρυνση. Συμβαίνει όταν ο τύλος είναι παρόν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς θεραπεία και είναι αρκετά επώδυνος.
 4. Υπονύχιος κάλος:  εμφανίζεται κυρίως στο μεγάλο δάχτυλο των ποδιών στην αύλακα των νυχιών κάτω από το νύχι. Είναι  πολύ επώδυνος και επηρεάζει την καθημερινότητα μας.
   Η αιτία εμφάνισης του υπονύχιου κάλου είναι οι πιέσεις που δέχονται τα νύχια από λάθος επιλογή παπουτσιών.
Θεραπεία κάλων / τύλων
Στο ποδολογικό κέντρο vimaplus θεραπεύουμε (αντιμετωπίζουμε) επιτυχώς τους κάλους / τύλους ανώδυνα και αναίμακτα.  
Αφού αφαιρέσουμε εξ ολοκλήρου τον κάλο, αναζητούμε τις αιτίες που του δημηουργούν και σας συμβουλεύουμε για τις κατάλληλες αλλαγές. Μπορεί να προβούμε και σε πελματογράφημα (ανάλυση Πέλματος) και αν  κρίνεται αναγκαίο θα χρειαστεί να φτιάξουμε ειδικά πέλματα ή να σας προμηθεύσουμε με διάφορα σκευάσματα σιλικόνης για να μειωθεί ή πίεση στα σημεία δημιουργίας των κάλων / τύλων.
Image
Image
Image

Θεραπεία για την ξηροδερμία στα πόδια

Ξηροδερμία πελμάτων

Ξηροδερμία πελμάτων ονομάζεται η κατάσταση του δέρματος κατά την οποία η επιφανειακή του στιβάδα (η κεράτινη στιβάδα) αδυνατεί να συγκρατήσει το νερό εντός του δέρματος και έτσι αυτό αποβάλλεται με μορφή υδρατμών. Από όλα τα μέρη του σώματος η ξηροδερμία εμφανίζεται πιο συχνά στα πόδια.


 
Χαρακτηριστικό είναι η τραχύτητα και η πάχυνση του δέρματος των πελμάτων ιδιαίτερα στην περιοχή των πτερνών όπου παρουσιάζονται σκασίματα λόγω της υπερβολικής ξηρότητας.
 Οι ρωγμές αποτελούν πύλη εισόδου μικροβίων που μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονή του ποδιού.Στην ξηροδερμία η συγκέντρωση των φυσικών ενυδατικών παραγόντων του δέρματος (ουρία, λακτικό οξύ) είναι μειωμένη.

 Πού οφείλεται η Ξηροδερμία πελμάτων;
 η Ξηροδερμία πελμάτων οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες (κρύο,ζέστη,χαμηλή υγρασία,χρήση σκληρών σαπουνιών κλπ) αλλά και σε ενδογενείς παράγοντες (σακχαρώδης διαβήτης, παθήσεις του θυρεοειδούς, εμμηνόπαυση, νεφρική ανεπάρκεια, ψωρίαση, ατοπική δερματίτιδα και άλλες παθολογικές καταστάσεις. Το 15 έως 20% του πληθυσμού υποφέρει από ξηροδερμία πελμάτων.
Αντιμετώπιση της ξηροδερμίας πελμάτων.
Απομάκρυνση του νεκρού δέρματος για καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων ενυδάτωσης.
Ειδικά προϊόντα για τα πόδια με μεγάλη διεισδυτικότητα για εξισορρόπηση της υγρασίας.

Η παραμέληση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους διαβητικούς.

Image
Image
Image
εικόνα για ξηροδερμία πελμάτων vimaplus
εικόνα για υπερκερατώσεις vimaplus

Ο ποδολόγος είναι ο ειδικός για τις

Υπερκερατώσεις

Η υπερκεράτωση είναι η πάχυνση του επιφανειακού τμήματος της επιδερμίδας που ονομάζεται κεράτινη στοιβάδα. Προκαλείται από την έντονη καταπόνηση του πέλματος. Τα πόδια μας δέχονται πολύ μεγάλες πιέσεις σε καθημερινή βάση και για το λόγο αυτό το δέρμα τους αντιδρά στη συνεχή πίεση. Είναι μια φυσιολογική διαδικασία η οποία χαρακτηρίζεται ως “άμυνα” του οργανισμού στις πιέσεις που δέχεται. 

Οι λόγοι και οι παράγοντες δημιουργίας πολλοί, όπως:

 • Συστηματική πίεση στα σημεία Το βάρος 
 • Η αφυδάτωση του δέρματος 
 • Η κληρονομικότητα 
 • Η κοιλοποδία 
 • Η πλατυποδία 
 • Μέγας βλαισός δάκτυλος (κότσι) 
 • Σφυροδακτυλία 
 • Γαμψοδακτυλία κ.α. 

Η υπερκεράτωση έχει σχήμα ακανόνιστο ή επίπεδο με σκληρή υφή. Λόγω της μόνιμης πίεσης και της τριβής, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος όπου έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη κυττάρων στο συγκεκριμένο σημείο και την εμφάνιση μιας στοιβάδας σκληρού δέρματος. 

Προσφέρουμε ανώδυνη και στοχευμένη θεραπεία διαθέτοντας τα κατάλληλα μέσα. Σε έντονες υπερκερατώσεις συνίσταται η τακτική αφαίρεση από ποδολόγο και καθημερινή ενυδάτωση με εξειδικευμένες κρέμες, πλούσιες σε συστατικά όπως ουρία και σαλικυλικό οξύ. Είναι κρέμες που βοηθούν το δέρμα να διατηρήσει τη φυσική του ελαστικότητα. Η επίσκεψη στο ποδολογικό μας κέντρο θα εξασφαλίσει την υγεία των άκρων σας.

Image
Image
Image

Ελάτε στο ποδολογικό μας κέντρο για να θεραπεύσουμε την Ονυχογρύπωση

Ονυχογρύπωση

Η ονυχογρύπωση (υπερτροφία της ονυχιαίας πλάκας) είναι μία διαταραχή στην ανάπτυξη των νυχιών, κυρίως των δύο μεγάλων, που προκαλεί πέραν του αισθητικού προβλήματος και πόνο στη βάδιση ή στην κοπή.

Η ονυχογρύπωση μπορεί να οφείλεται σε:

 • κληρονομικά αίτια
 • τραυματισμό των νυχιών
 • τροφικές διαταραχές 
 • μειωμένη κυκλοφορία του αίματος
 • ελλιπή φροντίδα των νυχιών
 • χρόνια ονυχομυκητίαση

Ο διαβήτης επίσης αυξάνει τον κίνδυνο της ονυχογρύπωσης.

Είναι αρκετά συχνή σε ηλικιωμένα άτομα.

Image
Image
Image
εικόνα για ονυχογρύπωση vimaplus
εικόνα για ονυχοκρύπτωση vimaplus

Όταν τα νύχια μπαίνουν στα δάχτυλα ελάτε στον ποδολόγο

Ονυχοκρύπτωση

Η ονυχοκρύπτωση (είσφρυση όνυχος) είναι μία συχνή παθολογική κατάσταση των νυχιών. Παρατηρείται κυρίως στα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών και επηρεάζει πιο συχνά τις ηλικίες 15-30 ετών, χωρίς να είναι κανόνας. Συχνά υπάρχει φλεγμονή και οίδημα. Αίτια της ονυχοκρύπτωσης 

Η ονυχοκρύπτωση είναι μία πολυπαραγοντική πάθηση, καθώς μπορεί να συνυπάρχουν δύο ή και περισσότερες αιτίες που την προκαλούν. 

Οι συνηθέστερες αιτίες που προκαλούν την ονυχοκρύπτωση είναι οι εξής: 


 • λανθασμένη κοπή των νυχιών υπεριδρωσία των δακτύλων 
 • χρήση ακατάλληλων, στενών υποδημάτων 
 • τραυματισμοί των δακτύλων( ειδικά κατά τη διάρκεια διαφόρων αθλημάτων) 
 • πολύωρη ορθοστασία ή παρατεταμένη βάδιση 
 • κακή υγιεινή και ελλιπής φροντίδα των νυχιών 
 •  ορμονικές μεταβολές( συνήθως κατά την εφηβεία, την εγκυμοσύνη, τη λοχεία και την εμμηνόπαυση) 
 • παθολογικό 
 • σχήμα των νυχιών 
 • διάφορες μολύνσεις των δακτύλων ή των νυχιών από βακτήρια ή μύκητες 
 •  κληρονομικότητα 


Αντιμετώπιση :

Η Θεραπεία εξαρτάται από το στάδιο της ονυχοκρύπτωσης. Ελέγχουμε την πάσχουσα περιοχή, εξετάζουμε τις αιτίες πρόκλησης και ξεκινάμε τη διαδικασία της θεραπείας, αποφορτίζοντας το σημείο. Έχουμε τη γνώση, τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα μέσα ώστε να φέρουμε εις πέρας με επιτυχία τις πιο δύσκολες περιπτώσεις θεραπείας ονυχοκρύπτωσης. Επίσης κατέχουμε τις τεχνικές για την επίλυση του προβλήματος της ονυχοκρύπτωσης, όπως τη μέθοδο της ορθονυχιας B/S. 


ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΖΑΚΧΑΡΟΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ 

παρακαλώ δείτε σχετικά εδώ

Image
Image
Image

δείτε ποιό πακέτο σας ταιριάζει καλύτερα!

Χρεώσεις και Προσφορές

Μεμονωμένο Ραντεβού

30 - 50€
 • Τα έκτακτα ραντεβού ή αυτά που δεν επαναλαμβάνονται σε μηνιαία βάση, ανάλογα με την την υπηρεσία η χρέωση θα είναι από 30 έως 50 ευρώ.

Έλα με παρέα

25 - 40€
 • Όταν τα ραντεβού κλείνονται για ΔΥΟ τότε και οι δύο έχουν έκπτωση 20%. Ανάλογα με την υπηρεσία η χρέωση θα είναι από 25 έως 40 ευρώ.

Μηνιαίο Ραντεβού

25 - 40€
 • Τα ραντεβού που επαναλαμβάνονται σε μηνιαία βάση έχουν έκπτωση 20%. Ανάλογα με την υπηρεσία η χρέωση θα είναι από 25 έως 40 ευρώ.
Προβλήματα στα πόδια;
είμαστε εξειδικευμένοι στην επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τα πόδια σας